Den se sládkem v Břevnovském klášterním pivovaru: vaření piva, prohlídka pivovaru a archivu, degustace i dárek domů
Přehled nabídky
Tenhle den bude mít říz a pěna mu jen tak nespadne!
Břevnovský klášter, který je nejstarším mužským klášterem v Čechách, je již od svého vzniku v roce 993 úzce spjatý s výrobou piva. Ke klášteru se totiž váže vůbec první písemná zmínka o vaření piva na českém území. Pivovar tu fungoval s několika přestávkami až do roku 1889. Na tuto dlouhou tradici navazuje nový pivovar vybudovaný v roce 2011, který je umístěn v barokním objektu bývalých stájí.
Vy si v něm na den (cca 8 hod.) vyzkoušíte práci sládka. Během várky si můžete vyzkoušet šrotování sladu, procesy na varně, výhoz mláta nebo stáčení sudů či lahví, sanitaci tanků a další pivovarské operace. To ale není vše – v ceně máte i oběd podle výběru z denní nabídky ve zdejší restauraci, navštívíte i pivovarské muzeum s expozicí pivního skla a samozřejmě budete celý den pivo řádně degustovat.
Dobré vědět: Zážitek je individuální (nebude se ho tedy účastnit nikdo další). Vaří se pouze ve všední dny, na termínu se domluvíte individuálně.
V pivovaru se ročně uvaří až 20 různých druhů piva, přičemž 6 z nich je stálých. V nabídce jsou tradiční česká piva i různé zahraniční pivní styly. Některá z piv jsou vhodná k archivaci, anebo dozrávaná v dřevěných sudech. Maximální roční výstav pivovaru je 6000 hl piva. Piva se stáčí do sudů i do lahví a v čepované verzi jsou k dostání převážně v pražských podnicích.
Vy si všechny prostory projdete s pivovarsky vzdělaným zaměstnancem pivovaru – nakouknete třeba i do i historického zázemí v románském sklepení z 11. století. Podíváte se na krátký filmu o výrobě zdejšího piva a prohlédnete si i techniku a suroviny potřebné na výrobu. A neodejdete jen se zážitky! Na rozloučenou dostanete tři láhve piva podle vlastního výběru, logovanou sklenici pivovaru a certifikát o absolvování vaření piva.